søndag 18. november 2012

Man-drawer / Manneskuffen

Jeg er sikker på at den fins i alle hjem. Man-drawer eller manneskuffen på norsk. Det er ikke sikkert det bor en mann i et hvert hjem men jeg er fortsatt sikker på at det eksisterer en man-drawer i hvert hjem.

Far i huset har dratt på studie noen dager og han hadde vel bare vært borte noen minutter før jeg måtte i man-drawer for første gang. Jeg lette da etter en målbånd eller en tommestokk, typiske ting man finner i man-drawer. Ikke lenge etter ba snart4-åringen om bistand til å demontere et kasseapparat og jeg måtte igjen dukke ned i man-drawer. Her fant jeg både flat og skrujern i alle dimensjoner, selvsagt også mikrodimensjonen som passet til kassapparatet og like etter var 3 plast-euro kommet til rette.

Det skulle være bra det, 2 ganger på en halvtime i man-drawer. Normalt sett når far i huset er hjemme kan det gå ukesvis mellom hver gang jeg er i den skuffen. Han selv derimot er der daglig.
bilde.JPG
Vår man-drawer
 Andre typiske ting som finner veien i man-drawer er batterier, både brukte og ubrukte, også halvbrente bursdagslys -slike kaster man selvsagt ikke men oppbevarer de noen år,til i man-drawer. Bruksanvisninger til små ubetydelige ting som vi ikke vet hvor er lengre har en naturlig plass i denne skuffen. Enhver man-drawer med respekt for seg selv har et innslag av noen av følgende --> gaffatape, ducktape, maskeringstape, rød juletape, eller evt vanlig blank tape. Jeg vet at de som gjerne bor sentralt med mange take-away og kultur tilbud i nærheten selvsagt har menyer til 2-3 kanskje 4 steder som kan redde middagen på 1-2-3 i skuffen. Relativt vanlig er også bussruter og kulturkalender. Før i gamle dager lå det til en hver til en ny filmrull i man-drawer men ettersom det nå er en saga blott har minnepinnen sneket seg ned der og ser ut til å trives. En annen ting som kjennetegner man-drawer er at den er helt umulig å rydde. Det er der alle tingene som ikke har, og aldri kommer til å få en fast plass ender. Men det er ikke noen dårlig løsning for tingene å ende der,  for de pleies godt av mannen som har denne skuffen som sitt kjæreste sted - på kjøkkenet. Iallefall her i dette delvis møblerte hjemmet er det det eneste stedet på kjøkkenet han har steinkontroll. Man-drawer kan nok oppstå i gang og kanskje også i stue, men veldig sjelden på bad eller soverom. Da er det nok ikke en ordentlig man-drawer.

Det som derimot ikke finns i man-drawer men som burde vært der er oppskrift på vafler. Mange menn møter stor utfordring når de er alene med barna og de ønsker seg vafler. Det har jeg tenkt å gjøre noe med så her kommer en oppskrift på vaflene som ble servert til kveldsmat her og absolutt falt i smak.

3 egg som piskes for hånd i ca 5 minutter
1 liter melk
ca 300 gr byggmel
ca 150 gr siktet spelt
ca 50 gram smeltet smør (merk: smør ikke margarin!)
1 ts ren vaniljepulver
1 ts natron
1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene og la røren stå i 15 minutter før du steker sunne gode vafler!

Nå må du printe ut å legge oppskriften i man-drawer!

1 kommentar:

  1. Vi har ikke man-drawer. Vi har to boder og et stygt hus i hagen... Derimot har vi opptil flere roteskuffer for alt det andre du nevnte... :)

    SvarSlett